Uneori nu suntem multumiti de viata noastra, ne dorim din ce in ce mai mult. Mai multi bani, o casa mai mare, o masina scumpa si cat mai multe lucruri care sunt inutile pentru noi, pentru fericirea noastra. Fugim mereu dupa ceva ce nu putem avea si vrem sa avem mereu lucruri scumpe care sa ne faca fericiti. Pentru mine fericirea nu vine din lucruri scumpe, fericirea vine din lucruri care-mi fac mie bine, persoanele dragi, familia si fiecare zi frumoasa, indiferent ca afara ploua, ninge sau e furtuna.

Sunt foarte tanar si am trecut prin multe greutati, am invatat ceea ce este important in viata mea si ceea ce trebuie sa fac. Viata imi este pusa la punct, locul de munca este atent ales dupa cateva schimbari. In schimb, locul unde-mi este casa nu este asa cum mi-as dori sa fie si primavara asta voi lucra la acest aspect. Vreau sa ma trezesc intr-o zi de toamna si sa merg sa imi iau un mar dintr-un copac, sa vad ciresele cum se fac din ce in ce mai colorate, sa-mi tund iarba, sa tund florile… aceste lucruri imi ofera o mai mare fericire si imi ofera si beneficii, dar si o gradina frumoasa si bogata.

Daca anul trecut mi-am facut gardul cu lemn cainesc, in acest an am de gand sa plantez cativa copaci fructiferi. Nu ma descurc la asa ceva dar am facut cateva cautari dupa pomi fructiferi care cresc repede. Am gasit site-ul jardina.eu, aici am gasit pomi fructiferi dar si trandafiri. M-am uitat la toti pomii fructiferi care sunt disponibil pe site si mi-au atras atentia cativa pomi pe care deja i-am trecut in lista de cumparaturi.

Primul ce mi-a intrat in lista este un prun tophit, este un pom de anul doi care are coroana formata si ajunge la maturitate in a doua jumatate a lunii septembrie. Din ceea ce am citit este un soi care este recomandat pentru orice tip de plantatie, atat pentru gradina casei sau plantatii mari. Pe locul doi la favorite se afla marul TRIO, care este un mar hibrid special creat pentru gradinile mici unde spatiul este suficient doar pentru cativa copaci. Acest copac are trei soiuri de mere pe aceeasi tulpina, acestea sunt Melba, Astrahan si Early Gold. Acesta este cel mai interesant mar pe care l-am vazut si deja i-am planificat locul in gradina. Urmatorii pomi sunt diversi precum cires, un par si un piersic.

Am cautat mai multe site-uri si am verificat site-urile de anunturi online pentru a gasi cei mai buni pomi. Din pacate multe anunturi vazute de mine nu ofera pomi fructiferi certificati. Am analizat site-ul Jardina.eu si am descoperit ca pomii lor sunt certificati si se ofera tot felul de informatii despre fiecare pom cumparat, dar si informatii despre plantare si soi.

Dupa ceea ce voi termina de platat pomii beneficiile vor aparea in urmatorii ani. O sa ma bucur enorm de tare cand voi putea manca primul maru din gradina mea, sau sa vad cum ciresele cresc din ce in ce mai mari si cum isi schimba culoarea 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *